Főmenü

pályázat
Apple E-book Pályázat

Facebook
Facebook
A XXI. SZÁZAD INFOKOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁI
2015. december 14, hétfő
Deák Krisztina, 13:34
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 
Az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézet Humáninformatika Tanszékének oktatói az é-mo-i régió gimnazistáinak tartottak szakmai előadásokat Hatvanban, Miskolcon, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen.

A kezdeményezés célja, hogy megismertessük a 21. századi infokommunikációs eszközök új, tanulást segítő lehetőségeit a jövő digitális állampolgáraival. Az előadás során a diákok az információ termelődés trendjeiről, a jövő osztályterméről és könyvtáráról, valamint a mobilkommunikáció új lehetőségeiről hallhattak interaktív előadást. Majd a gyakorlatban próbálhatták ki a táblagépeken elérhető e-tankönyveket és az oktatáshoz kapcsolódó kiterjesztett valóság alkalmazásait.
A bemutató Hatvanban a Damjanich János Szakközépiskolában, Sárospatakon a Református Kollégium Gimnáziumában és az Árpád Vezér Gimnáziumban, Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban és a Herman Ottó Gimnáziumban került megtartásra, Sátoraljaújhelyben pedig a városi könyvtár adott otthont az előadásnak.
A jövőben tervezzük az intézményünk bővülésével a gyöngyösi és Jászberény környéki intézményekben is szakmai előadásokkal felhívni a figyelmet a könyvtárakban lévő lehetőségekre.
Lengyelné dr. Molnár Tünde
tanszékvezető főiskolai tanár, Humáninformatika Tanszék

A hírt küldte:
Deák Krisztina
adminisztrátor