Főmenü

pályázat
Apple E-book Pályázat

Facebook
Facebook
„Közös kincseink az interneten”
2016. április 13, szerda
Deák Krisztina, 13:32
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 
Előadások a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény E-Műhelyében

Az országszerte zajló Internet Fiesta keretében került megrendezésre 2016. március 24-én az E-Műhely program. Ahogyan a  rendezvénysorozat szlogenje „Közgyűjtemények a virtuális térben” is hangsúlyozza, a szervezők nagy szerepet szánnak a digitális világ adta lehetőségek széles körű elterjesztésének.

Ennek keretében kapott meghívást az Eszterházy Károly Főiskola Humáninformatika Tanszékének három oktatója, akik az alábbi témában tartottak nagy sikerű előadást, középiskolás diákoknak, pedagógusoknak, valamint könyvtári szakembereknek:

Racsko Réka: A 21. század infokommunikációs technológiái

Az interaktív előadás során az érdeklődők megismerték napjaink infokommunikációs trendjeit, a big data és az Internet of Things fogalmát, jellemzőit, valamint betekintést nyertek a jövő osztálytermébe a táblagépek nyújtotta kiterjesztett valóság alkalmazások keretében.

http://fiesta.kjmk.hu/reszletes.aspx?id=45368

Lengyelné dr. Molnár Tünde: Olvasásélmények feldolgozása korszerű eszközökkel

Az előadás során a résztvevők megtapasztalhatták, hogy hogyan lehet az olvasónaplót 21. századivá tenni. Ennek során megismerkedtek az infografika csodálatos világával, a szófelhő nyújtotta lehetőségekkel és a digitális történetmeséléssel. Ezen túlmenően olyan korszerű fogalmakat és kezdeményezéseket ismerhettek meg, mint a booktuber, a vlog és a képregénykészítés digitális formái.

http://fiesta.kjmk.hu/reszletes.aspx?id=45370

Gulyás Enikő: A fejlesztő e-biblioterápia módszertana a gyakorlatban

Az előadás rendhagyó módon egy gyakorlati feladat során ismertette meg a résztvevőket a fejlesztő e-biblioterápiával. A hazánkban egyedülálló módszer irodalmi művek feldolgozását jelenti, de nem a hagyományos módon, hanem IKT-eszközök alkalmazásával.  A Kam tükre történetét ismerték meg a részvevők, majd készítették el táblagépen a saját képregénykockájukat a történet alapján, amelyet  Gulyás Enikő foglalkozásvezető, biblioterapeuta  egy közös, jó hangulatú megbeszéléssel zárt, amely során mindenki számára világossá vált a  módszer  valódi lényege.

http://fiesta.kjmk.hu/reszletes.aspx?id=45371

Mindhárom előadást nagy érdeklődés követte, és a szervezők részéről további megerősítést kaptunk az esetleges folytatásról.


A hírt küldte:
Deák Krisztina
adminisztrátor